Dugo sam razmišljala o svom prvom postu i receptu kojega ću odabrati te vas odlučila počastiti ovom čoko-sirnom čarolijom. Odličan čokoladni cheescake koji se peče u pećnici, a svojim okusom zadovoljit će sve čokoljupce. Recept je nastao prije 3 godine kada su me moje drage prijateljice pozvale na druženje i trebala mi je brzinska slastica, a jedino što sam imala u hladnjaku je Philadelphia s okusom Milka čokolade i to pred istekom roka trajanja:)
Sastojci
200 g integralnih keksa (Digestive ili Grancereale sa kakaom)
100 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
2 kom Philadelphia sira okusa Milka čokolade
1 kom original krem sira Philadelphia
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
3 jaja
Ganache
200 g tamne čokolade sa 70% kakaoa
2 dl slatkog vrhnja
Priprema
Kekse samljeti u multipraktiku sa smeđim šećerom ili ih staviti u vrećicu za zamrzavanje i valjkom preći preko njih kako bi se što bolje usitnili. Maslac na kratko otopiti u mikrovalnoj pećnici i dodati mljevenim keksima pa masu utisnuti u okrugli kalup promjera 24 cm. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i u nju staviti kalup na 5 minuta dok pripremate kremu.
U posudu staviti sva 3 krem sira i lagano ih izmiksati. Dodati 3 žlice šećera, vanilin šećer, aromu vanilije i jedno po jedno jaje te sve lijepo izmiksati u jednoličnu masu. Preliti preko podloge od keksa, smanjiti temperaturu na 170 stupnjeva i peći 40-ak minuta. Tijekom pečenja će se krema dignuti i možda popucati po sredini, ali neka vas to ne brine, jer će se tijekom hlađenja spustiti.
Preko ohlađene torte preliti ganache i staviti tortu na hladno. Najbolje ju je napraviti dan ranije, a onda uživati:) Tortu možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem ili Dolcela šlagom okusa čokolade kao što sam i ja napravila.
Posluživanje
Kako je Philadelphia sir s okusom Milka čokolade bio pred istekom roka, a trebalo mi je nekoliko malih tortica, ja sam ih radila u mini kalupima, iako je ova masa dovoljna za okrugli kalup promjera 24 cm. Također ih možete napraviti i u papirnatim košaricama za muffine, ali onda bih svakako preporučila one veće XL košarice koje kasnije samo skinete, a onda uživate u neodoljivoj čoko-sirnoj kombinaciji:))
Prekrasna tortica <3
OdgovoriIzbrišiHvala Nikolina<3
IzbrišiNisam ju dugo radila, baš si mi dala odličnu ideju za vikend! Ujedno, čestitke za tvoj blog!��
OdgovoriIzbrišiHvala na čestitkama<3
Izbriši