ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

Bobanova torta sa chantilly kremom

Prije mjesec dana, moja draga kolegica Tamara slavila je rođendan i na posao donijela prefinu "Bobanicu" koju moram priznati nisam jela poprilično dugo, ali taj njen prefini okus, ipak je ostao negdje na mom nepcu. Dakle, torta koju je Tamara napravila bila je neodoljivog okusa pa sam je odlučila i sama napraviti, a recept podijeliti s vama. Dok sam bila stalna članica coolinarike, redovito sam isprobavala recepte pa tako i ovaj Renatin, a sada ga s veseljem dijelim s vama na svome blogu.



Sastojci

6 bjelanjaka

6 žutanjaka
120 g šećera
120 g kvalitetne tamne čokolade
1/2 praška za pecivo
450 g džema od borovnice

Chantilly krema

1/2 l slatkog vrhnja

1 mahuna vanilije
1 žlica vanilin šećera

Priprema


Pripremite sve sastojke barem pola sata ranije kako bi vam bili na sobnoj temperaturi i neposredno prije nego krenete s pripremom, upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Na dno okruglog kalupa promjera 26 cm umetnite papir za pečenje i lagano ga pospite kakaom. Bjelanjke odvojite od žutanjaka i dobro ih istucite u čvrsti snijeg zajedno sa šećerom. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa praškom za pecivo, a čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici te ju lagano umiksajte u žutanjke. Smjesu žutanjaka i čokolade špatulom umiješajte u bjelanjke i preklapajte smjesu da vam se poveže, ali laganim pokretima. Smjesu izlijte u kalup i pecite 30 min.

Za chantilly kremu, mahunu vanilije prepolovite, izvadite sjemenke i dodajte ih zajedno sa vanilin šećerom u slatko vrhnje. Sve zajedno izradite mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijete mekanu kremu. Biskvit ohladite, premažite džemom i ukrasite chantilly kremom.
Tortu dobro ohladite i uživajte!



Nema komentara:

Objavi komentar